De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond zeven tips binnengekregen over de dodelijke schietpartij in een wijkcentrum op de Grote Wittenburgerstraat in Amsterdam. Afgelopen vrijdag kwam daar de 17-jarige Mohammed bij om het leven.

Het slachtoffer, een stagiaire bij het wijkcentrum, was geen bekende van de politie.

De politie vermoedt dat de schutters het hadden voorzien op een andere aanwezige in het buurthuis, de 19-jarige Gianni L. Hij is wel een bekende van de politie. De 19-jarige man werd bij de schietpartij in zijn nek geraakt, hij is momenteel buiten levensgevaar.

Bij een eerdere schietpartij in Amsterdam, op 23 november op de Leeuwenwerf, raakte L. ook gewond. Bij dit incident kwam een 19-jarige Amsterdammer om het leven en raakte drie mensen gewond.

Bij de schietpartij in het buurthuis raakte ook een 20-jarige stagiaire gewond aan haar benen.

Stille tocht

Op zondagmiddag 25 februari vindt in de buurt een stille tocht plaats voor de overleden Mohammed. De tocht begint om 13.00 uur en leidt door de buurt naar het jongerencentrum waar hij is neergeschoten. Er zullen toespraken zijn van onder meer familie en vrienden.

De 17-jarige jongen wordt in Marokko begraven. Naar verwachting reist zijn familie aan het einde van deze week met zijn lichaam af naar het Noord-Afrikaanse land.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten.Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!