De drie jongens die ervan worden verdacht dat zij betrokken zijn bij het veroorzaken van een ernstig ongeval in Schijndel vorig jaar juni, blijven langer vast. 

De rechter-commissaris van de rechtbank in Breda heeft maandag bepaald dat zij twee weken in voorarrest blijven. Het ongeval ontstond doordat er met opzet een kei op de weg zou zijn gelegd. Een 32-jarige vrouw botste daar tegenaan en raakte zwaar gewond.

De twee jongens van zeventien en een van negentien komen uit Schijndel en werden vrijdag en zaterdag opgepakt. Volgens de politie zijn twee van hen vrienden van elkaar.

De derde verdachte kwam tijdens het onderzoek bij de politie in beeld. Na het ongeluk had de politie DNA-sporen gevonden bij de kei. Dat leverde een match op met de eerste verdachte.

Dwarslaesie

Het ongeluk gebeurde 24 juni 2017 op de Structuurweg in de Brabantse plaats. De vrouw reed midden in de nacht tegen de steen aan, kreeg een klapband, botste tegen een boom en liep een incomplete dwarslaesie op.

Het is niet zeker of ze ooit nog kan lopen. Ze was op het moment van het ongeluk ongeveer tien weken zwanger. De baby kwam eerder deze maand gezond ter wereld.