De politie heeft nog iemand aangehouden in verband met een ernstig ongeluk dat vorig jaar plaatsvond in Schijndel. De aangehouden persoon is een 19-jarige inwoner van Schijndel.

Afgelopen vrijdag werd al een 17-jarige plaatsgenoot opgepakt. Verdachten zouden met opzet een kei op een weg hebben gelegd en dit zou tot het ongeluk hebben geleid.

Volgens de politie zijn de twee aangehouden verdachten vrienden van elkaar. Ze worden beiden verdacht van poging tot doodslag vanwege het opzettelijk neerleggen van de steen. Het ongeluk gebeurde op de Structuurweg in de Brabantse plaats.

Na het ongeluk heeft de politie DNA-sporen gevonden bij de kei. Hierover laat de politie nu weten dat dit een match heeft opgeleverd met de eerste verdachte. De twee blijven tijdens het onderzoek vastzitten. 

Het ongeluk gebeurde op 24 juni 2017. Een 32-jarige vrouw reed midden in de nacht tegen de steen aan, kreeg een klapband, botste tegen een boom en liep een incomplete dwarslaesie op. Het is niet zeker of ze ooit nog kan lopen.

De vrouw was zwanger toen ze het ongeluk kreeg. Volgens Omroep Brabant is ze inmiddels bevallen van een gezonde baby.