De 17-jarige verdachte in het onderzoek naar de dood van Savannah (14) uit Bunschoten zal langer worden geobserveerd in de kliniek waar hij verblijft. De rechter ging vrijdag akkoord met een verzoek tot verlenging van de instelling.

Na afronding van de observatie zal de kliniek een rapport opstellen.

De officier van justitie heeft vrijdag tijdens de pro-formazitting laten weten dat het tactische onderzoek klaar is en dat het forensische onderzoek naar verwachting in maart zal worden afgerond.

De rechtbank heeft besloten dat de jongen vast blijft zitten tot de volgende zitting op 3 april. Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak begint. 

Het Openbaar Ministerie verdenkt de jongen uit Den Bosch van moord. De jongen werd in eerste instantie verdacht van doodslag, maar de verdenking werd verzwaard na onderzoek naar het internetverkeer van de verdachte.

De jongen zal in eerste instantie volgens het jeugdstrafrecht worden berecht, maar de kinderrechter kan besluiten alsnog het strafrecht voor volwassenen toe te passen. De zaak vindt plaats achter gesloten deuren.

Bunschoten

Het lichaam van Savannah werd op 4 juni gevonden op een industrieterrein bij Bunschoten. Ze was enkele dagen daarvoor als vermist opgegeven. Een dag daarna werd de verdachte aangehouden.