Het veertien maanden oude meisje dat op 12 oktober overleed in Hengelo, had een hoge concentratie amfetamine in haar bloed. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie naar aanleiding van berichtgeving in Tubantia.

De politie kwam vorig jaar donderdag 12 oktober af op een melding dat medische hulp nodig was voor het meisje in een flat aan de Theresiastraat. Het kindje werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar kon niet meer worden gered.

Op de zitting donderdag voor de rechtbank van Almelo heeft de officier van justitie gezegd van drie mogelijke doodsoorzaken uit te gaan. 

Het meisje kan zijn overleden als het gevolg van een overdosis amfetamine. Dit is aangetroffen na toxicologisch onderzoek.

Een andere doodsoorzaak is weefselschade en bloedverlies. Volgens de woordvoerder van het OM zijn op het lichaam 39 bloeduitstortingen en inwendige bloedingen aangetroffen. Ook had het meisje scheuren in haar maag, lever en milt, meerdere gebroken ribben en een gescheurde tong. 

Moeder

Verdachten zijn de 22-jarige moeder en haar 32-jarige partner. De man werd een week na de dood van het meisje aangehouden. Niet veel later werd ook de vrouw gearresteerd. De twee worden verdacht van doodslag.

De verdachten ontkennen, maar volgens het OM zijn zij de enigen die verantwoordelijk kunnen zijn voor de dood. Het voorarrest van de twee verdachten is met negentig dagen verlengd.

Het onderzoek naar de zaak is nog niet klaar. De behandeling van de zaak gaat op 17 april verder.