Het bedrijf waar de twee monteurs werkten die 4,5 jaar geleden om het leven kwamen door een brand in een windmolen in Ooltgensplaat, wordt niet vervolgd. Er zijn geen fouten gemaakt die Bettink Service Team strafrechtelijk zijn aan te rekenen, meldt het Openbaar Ministerie. 

Wel zijn er volgens het OM meer voorschriften nodig voor de bouw en het onderhoud van dergelijke windturbines.

De betrokken ministeries en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid zijn in kennis gesteld van de onderzoeksbevindingen. De Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoekt nog of het bedrijf zich bestuursrechtelijk moet verantwoorden.

Ongeval

De servicemonteurs van 19 en 21 jaar oud kwamen oktober 2013 om het leven door een brand in de machinekamer van de windmolen. Zij waren op dat moment aan het werk in de gondel en konden deze niet meer verlaten.

Met twee collega's waren ze bezig aan onderhoudswerk aan de twaalf windturbines die op de Mariadijk van het Zuid-Hollandse plaatsje staan. De turbines werden allemaal stilgezet. De collega's waren in een andere turbine aan het werk toen de brand uitbrak.

Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand. Waarschijnlijk hebben de mannen geprobeerd de brand te blussen en konden ze daarna de nauwe vluchtweg niet meer bereiken.