De man die woensdagavond werd doodgeschoten in de Cornelis Springerstraat in Amsterdam Zuid, is de 29-jarige Anass el Ajjoudi. De man was een bekende van politie en justitie. 

Het slachtoffer werd rond 19.00 uur onder vuur genomen, volgens getuigen door een man. Dit meldt de politie donderdag.

Ondanks reanimatiepogingen is El Ajjoudi ter plaatse overleden. De schutter is in een lichtkleurig voertuig gevlucht, mogelijk bestuurd door een tweede persoon. Aan de Buitensingel in Duivendrecht is kort na het schietincident een witte Ford Transit aangetroffen, de politie onderzoekt of deze auto betrokken is bij de schietpartij. 

Volgens Het Parool stond El Ajjoudi al lang op een dodenlijst. Hij behoorde tot de groep van Benaouf A., die een grote rol speelt in een onderwereldvete in de hoofdstad.

Staatsliedenbuurt

A. is veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op crimineel Najeb Bouhbouh in oktober 2012 bij een hotel in Antwerpen. A. was zelf doelwit tijdens de enorme schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt eind 2012. Hij wist ternauwernood te ontsnappen, maar twee anderen kwamen om het leven.

De aanslag in de Staatsliedenbuurt was waarschijnlijk een wraakactie voor de liquidatie van Bouhbouh en de opmaat voor nog hele reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld.

Wil jij via Whatsapp het belangrijkste en leukste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Onze redacteuren houden je elke dag op de hoogte met maximaal drie berichten. Voeg 0683809030 toe aan je contacten en app AMSTERDAM AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar ontvangt binnen 24 uur de eerste update!