Op de campus van Wageningen Universiteit en Researchcentrum WUR zijn donderdagmorgen twee mensen gewond geraakt bij een geweldsincident. Een van hen is geslagen, de ander is gestoken met een scherp voorwerp en ligt nu in het ziekenhuis.

De politie laat aan NU.nl weten dat er een verdachte is aangehouden. Hij bevond zich in een sloot en vertoonde verward gedrag.

De man die werd geslagen is een redacteur van het Wageningse universiteitsblad Resource. Hij schrijft op de site van het blad dat hij twee studenten in de hal van gebouw Forum zag "duwen en stoeien".

Toen een van de twee het zichtbaar benauwd kreeg, wilde de redacteur tussenbeide komen, maar kreeg hij een harde klap. De aangevallen student zou bij zijn oog zijn gestoken.

Melding

De politie kreeg iets voor 11.00 uur een melding van het incident. Aangekomen bij de campus bleek dat een man in een van de universiteitsgebouwen twee mensen had verwond.

Op aanwijzing van getuigen kon de 28-jarige man uit Ede worden aangehouden. Zijn motief is nog onduidelijk. Ook zijn identiteit is nog onbekend. De politie heeft de omgeving van het incident afgezet voor sporenonderzoek.

Opvang

Het incident is door veel mensen gezien. Wageningen Universiteit en politie zorgen voor opvang van de geschokte toeschouwers.