De verzekeraar van de ouders van Tristan van der Vlis, de man die in april 2011 in Alphen aan den Rijn meerdere mensen doodschoot, is niet aansprakelijk.

De rechtbank in Den Haag acht het bewezen dat de schutter niet was meeverzekerd onder de aansprakelijkheidsverzekering van zijn ouders, waardoor de verzekeraar dus geen bedrag hoeft uit te keren. 

Een groep slachtoffers had de ouders van Van der Vlis en hun verzekeringsmaatschappij medeaansprakelijk gesteld voor de dodelijke schietpartij. Vorig jaar oordeelde de rechtbank al dat de ouders van de schutter niets te verwijten viel. 

De kwestie waar de rechtbank woensdag uitspraak in heeft gedaan, draait om een polisblad van de verzekering van de ouders. Op het laatst beschikbare polisblad staat hun zoon nog meeverzekerd, maar ten tijde van de schietpartij zou hij een eigen verzekering hebben afgesloten. In de procedure heeft de verzekeraar dit weten te bewijzen, luidt het oordeel van de rechtbank. 

Schietpartij

Op 9 april 2011 schoot Van der Vlis vijf mensen dood in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Er vielen ook zeventien gewonden. Na de schietpartij pleegde Van der Vlis (24) zelfmoord.

In het onderzoek naar de schietpartij in 2011 werden meerdere rechtszaken gevoerd, onder andere om psychologische rapporten openbaar te laten maken.