Het KNMI heeft een code geel afgegeven voor het hele land. De waarschuwing voor winterse buien en gladheid geldt van dinsdagmiddag tot woensdag 12.00 uur.

Winterse buien kunnen dinsdag in de avondspits, in de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend overlast voor weggebruikers veroorzaken. Mogelijk kunnen natte weggedeelten bevriezen.

In het midden, oosten en zuiden kan de sneeuw in de nacht en ochtend plaatselijk blijven liggen. Alle verkeersdeelnemers moeten alert zijn en waar nodig hun rijgedrag aanpassen.

Het verkeer heeft dinsdag tevens te maken met een file op de A13, door een achtervolging en een ongeval. Twee rijstroken bij Delft richting Rotterdam zijn afgesloten. 

De politie meldt dat op de A4 ter hoogte van Leiden een bestuurder werd gesignaleerd in een auto met een vals kenteken. Dat voertuig zag er precies zo uit als de auto waarvan het kenteken was vervalst. De politie zette de achtervolging in. Eerst op de A4 en daarna op de A13. Na het nemen van een afslag crashte de bestuurder op de Doenkade ten noorden van Rotterdam. De politie kon de man daarna aanhouden.

Woensdag

Naar verwachting gaat het verkeer woensdagmiddag en donderdag hinder ondervinden van zware windstoten. De meteorologen verwachten dat vooral de kustprovincies last gaan krijgen van een zeer zware storm met bijbehorende windstoten.

Het verkeer ondervond dinsdagochtend ook al flinke hinder van flinke regenbuien, hagel en natte sneeuw. Dit leidde rond alle grote steden in de Randstad tot forse files.