Het verkeer in de ochtendspits heeft dinsdagochtend veel hinder ondervonden van de flinke regenbuien, hagel en natte sneeuw die over het land trokken en die zorgden voor lastige rijomstandigheden. 

Tegen 9.00 uur stond er nog 350 kilometer file op de Nederlandse wegen. 

Het is zeker een zware ochtendspits, vooral door de neerslag en een aantal incidenten. Daardoor zijn er lange files. De verwachte gladheid bleef wel uit, omdat de temperatuur daarvoor te hoog is", zegt een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst (VID) tegen NU.nl.

Grote problemen in de staart van de spits deden zich voor op de A12 van Den Haag naar Utrecht ter hoogte van knooppunt Oudenrijn. Hier zijn na een ongeluk twee rijstroken dicht wat veel oponthoud veroorzaakt. Tegen 9.30 uur stond hier nog 14 kilometer file.

Rotterdam

Rond Rotterdam doen zich de hele spits al veel problemen voor. De parallelweg van de A15 richting Europoort is afgesloten vanwege een ongeluk met een vrachtwagen bij Ridderkerk.

Daardoor staan ook lange files op de A16 vanuit Dordrecht en Rotterdam. Bovendien vonden in de files nieuwe aanrijdingen plaats. De VID raadt automobilisten aan om te rijden via de Hoeksche Waard (A29).

Wezep

Ook op de A13 van Rotterdam naar Den Haag veroorzaakt een ongeluk lange wachttijden. Het verkeer op de A4 de andere kant op, van Den Haag naar Rotterdam, stond om 9.15 uur ook vrijwel stil door een ongeval. Bij Rijswijk zijn twee rijstroken dicht.

Een ander ongeval dat tot kilometerslange files leidde, vond plaats op de A28 tussen Amersfoort en Zwolle, ter hoogte van Wezep.

Schiphol

Later in de ochtend vond er ook een aanrijding plaats ter hoogte van Schiphol, waardoor drie rijstroken tussen knooppunt De Hoek en de luchthaven zijn afgesloten. Ook dat zorgde voor vertraging voor het verkeer tussen Den Haag en Amsterdam.