Het treinverkeer op diverse trajecten in het noorden en midden van het land heeft dinsdag tijdens de ochtendspits hinder ondervonden van een stroomstoring bij Zaandam. De storing is verholpen. De dienstregeling was rond 9.00 uur weer genormaliseerd.

De storing trad op aan het eind van de nacht als gevolg van een kabelbreuk.

De stroomonderbreking zorgde ervoor dat rond Zaandam enkele uren helemaal geen treinverkeer mogelijk was. Dit zorgde ook voor treinuitval op een aantal trajecten in Noord-Holland en rond Amsterdam.

Onder meer op het drukke traject tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal reden in de ochtendspits minder treinen. Ook tussen Haarlem en Alkmaar moesten reizigers rekening houden met vollere treinen en een langere reistijd.

Alternatieve routes

De storing was rond 8.00 uur verholpen. Het duurt echter nog tot 9.00 uur voordat alle treinen die door de storing niet konden rijden of alternatieve routes moesten kiezen weer op de juiste stations staan, laat de NS weten.

De NS gaf reizigers in Zaandam in de ochtendspits als advies de trein te mijden of de reis uit te stellen tot na de spits.