De snelweg A16 richting Rotterdam is zaterdagmiddag afgesloten na een kettingbotsing, daarbij is één persoon om het leven gekomen. Bij het ongeval ter hoogte van knooppunt Ridderkerk waren drie personenauto's en een vrachtwagen betrokken. 

Er zijn drie zwaargewonden gevallen. Een baby die in een van de auto’s zat, maakt het redelijk goed. De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden.

De omgekomen persoon is een 60-jarige man uit Papendrecht. Een man die in een ander voertuig zat, raakte zwaargewond. Ook de vader en moeder van de baby, die in de derde personenauto zaten, liepen zware verwondingen op.

De kettingbotsing tussen de vrachtwagen en de drie personenauto’s gebeurde rond 14.30 uur. Over de toedracht van het ongeval kon de politie nog niets zeggen.

De politie moest de weg richting Rotterdam volledig afsluiten. De Verkeersinformatiedienst (VID) 's middags al weten dat de afsluiting lang zou kunnen duren.  Uiteindelijk kon de weg rond 19.00 uur vrijgegeven worden. Tot die tijd stond er een lange file van zo'n 10 kilometer.

 Traumahelikopter en veel politie aanwezig na kettingbotsing A16
40
Traumahelikopter en veel politie aanwezig na kettingbotsing A16