Twee agenten zijn zaterdagochtend lichtgewond geraakt nadat spookrijdende verdachten van een inbraak frontaal in botsing kwamen met een politiewagen. De verdachten zijn behoorlijk gewond naar het ziekenhuis gebracht, de agenten hadden nekklachten.

De politie ging zaterdagochtend vroeg af op een melding van een inbraak in een supermarkt in Delden. De twee verdachten hadden het volgens de politie waarschijnlijk voorzien op de sigaretten, maar werden gehinderd door het inbraakalarm.

De mannen, een 24-jarige en een 28-jarige, gingen er in de auto vandoor toen agenten ze probeerden aan te houden. Daarna volgde een achtervolging van een uur door de regio en delen van Gelderland. Met acht politievoertuigen werd geprobeerd de verdachten aan te houden.

Toen de mannen ter hoogte van Deventer in de verkeerde richting de A1 opreden, kwamen ze in botsing met een politieauto. "Het ging van onze kant niet om een bewuste aanrijding. We onderzoeken nog of dat aan de kant van de verdachten wel het geval was", zegt een woordvoerder tegen NU.nl. 

De politie doet in principe geen uitspraken over de gezondheidstoestand van verdachten, maar de woordvoerder zegt: "Zoals het er nu uitziet is hun situatie niet levensbedreigend."

Zelfde verdachten

In Borne was vrijdag ook een inbraak in een supermarkt, waar sigaretten zijn meegenomen. De politie onderzoekt of het om dezelfde verdachten gaat.

De A1 richting Enschede/Hengelo was vanwege onderzoek enige tijd afgesloten. Iets voor 9.30 uur werd de weg weer vrijgegeven.