Het onderzoek naar de dood van Onno Kuut in 2009 is nog steeds niet afgerond. Het Openbaar Ministerie (OM) gaf maandag in een pro-formazitting voor de rechtbank in Rotterdam aan dat de zaak ''nog volop in beweging is''. 

De advocaten van de vier verdachten hekelen de trage gang van zaken en verwijten het OM dat het ten onrechte informatie van een getuige achterhoudt.

Van het ombrengen op Kuut verdenkt het OM de broers Cor en Brian P. , Jeroen S. en Evert S. Zij zitten nu een celstraf uit voor een mislukte liquidatie, eveneens in 2009.

Zowel het slachtoffer als de verdachten behoren tot de zogeheten Tattookillers, die het OM verantwoordelijk houdt voor zeer gewelddadige berovingen en moorden. De leden hebben Chinese karakters op hun rug laten tatoeëren die 'Wees daadkrachtig' betekenen.

Het toegetakelde lichaam van de 30-jarige Kuut werd gevonden in de duinen van Hoek van Holland. Volgens het OM is hij in ongenade gevallen bij zijn vroegere vrienden, mogelijk in verband met een andere afrekening waar Kuut zelf achter zou zitten.

Strafdossier

De verdachten zijn al sinds 2012 in het vizier van het OM. Eind maart 2017 bracht het OM dagvaardingen tegen hen uit. De verdediging wil dat de zaak snel voor de rechter komt. Maar justitie zegt meer tijd nodig te hebben.

Het OM heeft daarnaast van één getuige niet alle verklaringen aan het strafdossier toegevoegd. Onderdelen van deze elf verklaringen gaan volgens de aanklager over andere lopende onderzoeken en moeten daarom geheim blijven. De verdediging wil deze informatie toch hebben. De rechter zal maandagmiddag nog een besluit nemen.