De politie heeft in het onderzoek naar het fatale ongeluk in het Zeeuwse Ritthem waarbij twee jonge kinderen om het leven zijn gekomen, de identiteit van de gezochte trekker met oplegger achterhaald. De vrachtwagen is afkomstig uit Slovenië.

Bij het ongeval op 12 december zijn twee personenauto's frontaal op elkaar gebotst, waarbij een driejarige jongen en een vijfjarig meisje om het leven zijn gekomen.

Voorafgaand aan deze botsing, heeft een van de voertuigen, waarin de twee jonge kinderen en hun moeder zich bevonden, een oplegger van een vrachtwagen geraakt. De auto is vervolgens op de verkeerde weghelft beland. De politie wil graag in contact komen met de vrachtwagenchauffeur, die mogelijk getuige is geweest van de aanrijding.

Door de feestdagen en internationale procedures kan het nog enige tijd duren voordat de identiteit van de chauffeur van de vrachtwagen bekend is. Uit onderzoek moet blijken wat de rol van de trekker was bij het ongeval.

Bij het ongeluk is de moeder van de twee kinderen zwaargewond geraakt. Zij heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten, haar herstel zal nog enige tijd duren. De bestuurder van het andere voertuig kon na behandeling al snel het ziekenhuis verlaten.