Tegen de 41-jarige Teunis Z. uit Lopik is donderdag zestien jaar cel geëist voor het doden van zijn zwangere vriendin Charlotte en hun ongeboren kind. De vrouw werd afgelopen zomer doodgestoken en gewurgd in de woning in Lopik waar zij met Z. woonde. 

De vrouw werd tientallen keren met een mes gestoken en gewurgd. Na zijn daad belde Z. de moeder van het slachtoffer nog om haar te vertellen dat ze ''haar dochter tussen zes plankjes" terug zou krijgen.

Na zijn daad sloeg Z. op de vlucht en bleef een dag spoorloos. Na een intensieve zoektocht werd hij opgepakt bij een bosgebied langs de snelweg A12, niet ver van het kasteel Huis te Linschoten. Hij had geprobeerd zichzelf van het leven te beroven.

Op de avond van het misdrijf was een relatietherapeut in hun huis aanwezig, die het gezin bijstond omdat ze problemen hadden. Nadat tijdens het gesprek duidelijk werd dat zijn vrouw bij hem weg wilde, stuurde hij de therapeut het huis uit.

Woest

De ouders van de vrouw legden donderdag een emotionele verklaring af voor de rechtbank in Utrecht. Ze zeiden woest te zijn op de dader Teunis Z.

''Je bent een lafaard die een zwangere vrouw om het leven heeft gebracht. Je hebt je eigen zoon vermoord", aldus de vader van de overleden Charlotte (34).  

''Wij hebben levenslang en daarom haat ik je", zei de moeder van de vrouw tegen hem. Z. heeft zijn daad bekend, maar zegt zich er nauwelijks iets van te kunnen herinneren.