Het KNMI heeft dinsdagavond opnieuw een waarschuwing afgegeven vanwege verwachte gladheid. Door bevriezing van sneeuwresten en natte weggedeelten kan het dinsdagavond en vroeg op woensdag nog verraderlijk glad zijn. 

De waarschuwing geldt voor heel het land, met uitzondering van de Waddeneilanden. Dinsdagavond gaat het landinwaarts weer licht vriezen, en dat kan voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen omdat smeltwater van de sneeuw weer kan opvriezen. Het KNMI waarschuwt hierbij vooral voor gladheid op secundaire wegen. 

De avondspits was dinsdag een stuk rustiger dan vooraf gedacht. De Verkeersinformatiedienst (VID) verwachtte een zeer zware avondspits, maar daarvan was geen sprake. Rond 19.00 uur stonden er zelfs helemaal geen files meer op de snelwegen.

De VID maakte dinsdagavond op Twitter wel melding van diverse ongelukken en glijpartijen. 

Luchtvaart

Wel zorgde de nasleep van het winterweer voor lange rijen op Schiphol, omdat veel reizigers die maandag niet konden reizen dinsdag een nieuwe poging waagden. Inmiddels draait de luchthaven weer nagenoeg normaal. Alle start- en landingsbanen zijn weer sneeuwvrij.

Na dinsdag is het volgens WeerPlaza grotendeels gedaan met het winterse weer. De komende zeven dagen is er nog wel kans op gladheid in de ochtend na nachtvorst. 

Bekijk hier het weerbericht.