De zoekactie naar de derde visser van een verongelukt bootje bij Neeltje Jans (Zeeland) is voorlopig gestaakt. De 67-jarige man uit Heeze is sinds zaterdag vermist.

"Al onze mogelijkheden zijn benut", meldt politie Zeeland donderdag. 

Volgens de politie kan het zijn dat het lichaam van het derde slachtoffer door de sterke stroming is meegevoerd. De gebieden die doorzocht zijn in eerdere zoekacties, worden wel meegenomen in de reguliere surveillance.

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) doet "op korte termijn" nog wel een poging de man te vinden door, op basis van berekeningen van windrichting en stroming van de Oosterschelde, het gebied te bepalen waar zijn lichaam naartoe is gedreven. 

Wanneer dit gaat gebeuren, is echter nog niet duidelijk.  

Lichaam aangespoeld op Neeltje Jans
24
Lichaam aangespoeld op Neeltje Jans

Vissersbootje

De vermiste 67-jarige man ging zaterdag met twee anderen het water op in een vissersbootje. Toen ze in de avond niet waren teruggekeerd, sloegen familieleden alarm en werd een zoektocht op touw gezet. Zondagochtend werd hun boot gevonden bij het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Het wrak lag op z'n kop aan de Oosterschelde-kant van de Roompotsluis.

Diezelfde dag werden de lichamen van de twee andere opvarenden, een 51-jarige man en zijn 79-jarige vader, geborgen. 

Waterpolitie

De waterpolitie heeft de afgelopen dagen meerdere zoekacties georganiseerd, waarbij ook een helikopter werd ingezet. 

De politie vermoedt dat het vissersbootje een van de pijlers van de Oosterscheldekering heeft geraakt en daarna door de sterke stroming de Oosterschelde op is gedreven, waar het is verongelukt.