De politie is woensdag nog altijd op zoek naar de derde opvarende van een verongelukt vissersbootje bij Neeltje Jans (Zeeland). De 67-jarige man is sinds zaterdag vermist. 

Agenten zoeken met hulp van de kustwacht in een gebied in de Noordzee waar eerder ook zoekacties plaatsvonden. Hierbij zou gebruik worden gemaakt van sonarapparatuur. Die bleek echter nodig bij een andere actie, meldt een woordvoerder van de politie aan NU.nl.

De vermiste 67-jarige man ging zaterdag met twee anderen het water op in een vissersbootje. Toen ze in de avond niet waren teruggekeerd, sloegen familieleden alarm en werd een zoektocht op touw gezet. Zondagochtend werd hun boot gevonden bij het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Het wrak lag op z'n kop aan de Oosterschelde-kant van de Roompotsluis.

Diezelfde dag werden de lichamen van de twee andere opvarenden, een 51-jarige man en zijn 79-jarige vader, geborgen. Van de derde vermiste sportvisser ontbreekt vooralsnog ieder spoor. Er wordt ook gevreesd voor zijn leven.

Waterpolitie

De waterpolitie heeft de afgelopen dagen meerdere zoekacties georganiseerd, waarbij ook een helikopter werd ingezet. Woensdag wordt deze helikopter vooralsnog niet gebruikt, meldt een woordvoerder van de kustwacht. 

De politie vermoedt dat het vissersbootje een van de pijlers van de Oosterscheldekering heeft geraakt en daarna door de sterke stroming de Oosterschelde op is gedreven, waar het is verongelukt.