De zoektocht naar de derde vermiste sportvisser op de Noordzee wordt woensdag weer hervat. Er wordt dinsdag niet meer gezocht naar de vermiste man.

Momenteel treft de politie voorbereidingen zodat het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) woensdag voor de zoekactie kan worden ingezet. Dat team heeft sonarapparatuur tot zijn beschikking, waarmee onder water kan worden gezocht. Eventueel worden er ook duikers ingezet, mocht dat nodig zijn.

De vermiste 67-jarige man ging zaterdag met twee anderen het water op in een vissersbootje. Toen ze in de avond niet waren teruggekeerd, sloegen familieleden alarm en werd een zoektocht op touw gezet. Zondagochtend werd hun boot gevonden bij het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Het wrak lag op z'n kop aan de Oosterschelde-kant van de Roompotsluis.

De lichamen van de andere twee opvarenden, een 51-jarige man en zijn 79-jarige vader, zijn zondag gevonden. Het eerste slachtoffer werd aan het begin van de middag gevonden in de Mattenhaven op Neeltje Jans. Het lichaam van het tweede slachtoffer werd aangetroffen in de vissersboot.

De nog vermiste sportvisser is een vriend van hen. Er wordt ook gevreesd voor zijn leven.

Zoektocht

Maandag heeft de waterpolitie een stuk van de Noordzee afgezocht in de zoektocht naar de vermiste visser. Bij deze zoekactie werd ook een helikopter ingezet. Aan het einde van de middag werd de zoektocht gestopt.

"We hebben meter voor meter het water bij de Oosterschelde en de vindplaats van de boot afgezocht", meldde een woordvoerder van de politie maandag aan NU.nl. 

Stroming

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie vermoedt dat het vissersbootje een van de pijlers van de Oosterscheldekering heeft geraakt en daarna door de sterke stroming de Oosterschelde op is gedreven waar het is verongelukt.