In de zoektocht naar drie vermiste sportvissers in de Noordzee zijn zondagmiddag twee lichamen aangetroffen bij het voormalige werkeiland Neeltje Jans in Zeeland. De lijken waren aangespoeld op de kust.

Zondagochtend werd de vijf meter lange boot waarop drie mannen van 51 jaar, 79 jaar en 67 jaar uit Heeze (Noord-Brabant) waren uitgevaren al gevonden bij het voormalige werkeiland Neeltje Jans.

Het wrak lag op z'n kop aan de Oosterschelde-kant van de Roompotsluis in de Oosterscheldekering. Volgens Omroep Brabant gaat het om een vader (de 79-jarige), zijn zoon (de man van 51) en een vriend (de 67-jarige).

Het eerste slachtoffer, de 51-jarige, werd aan het begin van de middag gevonden. Zijn lichaam spoelde aan in de Mattenhaven op het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Het lichaam van het tweede slachtoffer werd aangetroffen in de boot die zondag aan het einde van de middag was geborgen.

Zijn identiteit is nog niet vastgesteld, aldus de politie. Naar de derde opvarende en laatste vermiste sportvisser wordt nog gezocht.

Het drietal vertrok zaterdagochtend rond 11.00 uur in dichte mist met de kleine witte vissersboot vanaf Neeltje Jans. Toen ze in de avond niet waren teruggekeerd sloegen familieleden alarm en werd een zoektocht op touw gezet.