Oud-Beijerland geeft alle huishoudens in de gemeente 100 euro. Reden hiervoor is het begrotingsoverschot van 2016. Het geldbedrag wordt "zeer binnenkort" overgemaakt aan zo'n tienduizend huishoudens. 

De huishoudens hoeven daarnaast in 2018 eenmalig geen rioolheffing (143 euro) te betalen. Ook daartoe heeft het gemeenteraad van Oud-Beijerland donderdag mee ingestemd.

De verantwoordelijke wethouder Piet van Leenen (Financiën) had het plan bedacht toen anderhalve maand geleden een overschot bleek te zijn, meldt RTV Rijnmond. Van Leenen vond dat de Oud-Beijerlanders moesten meeprofiteren van het overschot. Zijn idee werd gesteund door de gemeenteraad.

"Dat positieve saldo was een gevolg van allerlei meevallers en economische groei", verklaart een gemeentewoordvoerder tegen de lokale zender. "Er is een goeie financiële buffer ontstaan en die loopt op tot 23 miljoen euro in 2021."

Eerder werd al besloten om huiseigenaren in de Zuid-Hollandse gemeente tegemoet te komen door de onroerendezaakbelasting met 2 procent te verlagen.