Een ponton in de historische haven van Dordrecht maakte maandagavond water en daardoor dreigde de kraan die daarop staat om te vallen. Dinsdagochtend leek het grootste gevaar geweken.
 

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid liet dinsdagochtend weten dat het water in de haven vannacht weer is gezakt, waardoor het ponton met daarop de hijskraan weer iets stabieler is komen te liggen. 

De Veiligheidsregio heeft de zaak overgedragen aan de gemeente en een bergingsbedrijf, die aan een bergingsplan werken. Volgens de gemeente Dordrecht wordt dinsdag bekeken of het ponton ter plekke gerepareerd kan worden. In dat geval kan de hijskraan van 45 ton blijven staan. 

Er is geen gevaar voor omliggende woningen, omdat de kraan in het water zou vallen. Daar lagen tot dinsdagochtend een aantal lege plezierjachten, die inmiddels zijn weggehaald.

De hijskraan staat half op het ponton en half op een werkschip. Omdat het ponton door onbekende oorzaak water maakte, begonnen ook de kraan en het werkschip over te hellen.