Automobilisten moesten maandag in de avondspits rekening houden met drukte op de A28 richting Amersfoort. Rijkswaterstaat haalt maandagmiddag met een hoogwerker beschadigde glasplaten uit de overkapping langs de snelweg.

De ANWB meldde omstreeks 14.00 uur al bijna een uur vertraging voor het verkeer. De file stond in beide richtingen tussen De Uithof en Den Dolder.

De werkzaamheden werden maandagmiddag omstreeks 16.00 uur afgerond, waardoor het verkeer uiteindelijk niet hoefde te worden omgeleid. De glasplaten zijn mogelijk door vandalisme beschadigd, aldus Rijkswaterstaat.

Verder is het treinverkeer rond Gouda maandagmiddag weer hervat. Rond 17.00 uur meldde spoorbeheerder Prorail dat de problemen voorbij waren. Een groot deel van de dag reden geen treinen tussen Utrecht en Rotterdam Centraal en Utrecht en Den Haag.

Nachtelijke werkzaamheden die waren uitgelopen en een complexe sein- en wisselstoring zorgden vanaf de ochtendspits voor overvolle perrons.

Mensen die besloten de auto te pakken, kwamen vast te staan in lange files door ongevallen, harde wind en stevige regenbuien. Die taferelen verwacht Prorail niet in de avondspits.

''We betreuren de overlast. We vinden het echt ontzettend vervelend dat we zoveel reizigers hebben moeten teleurstellen vandaag'', aldus een woordvoerder.

Bekijk de actuele verkeersinformatie