De gemeente Geertruidenberg koopt met hulp van de provincie Noord-Brabant een failliet verklaarde jachthaven in Raamsdonk om te voorkomen dat het bedrijf in handen van criminelen komt. Er waren stevige aanwijzingen dat malafide ondernemers hun slag wilden slaan. 

De curator heeft ingestemd met de verkoop van de jachthaven voor 1,75 miljoen euro. De gemeente betaalt 750.000 euro en wordt eigenaar. De provincie neemt de rest voor zijn rekening. Uiteindelijk delen de gemeente en de provincie de inkomsten of verliezen uit de toekomstige verkoop.

Maandag werd bekendgemaakt dat de jachthaven een beheerde krijgt die streng zal worden gescreend.

Failliet

Jachthaven Hermenzeil in Raamsdonk werd vorig jaar failliet verklaard vanwege een grote belastingschuld. De jachthaven met camping, café en botenhandel had geen beste naam. Twee jaar geleden was er nog een grote inval van de politie. Volgens de gemeente en provincie waren er sinds 2014 sterke aanwijzingen voor criminele activiteiten.

Eerder deze maand maakte de provincie Noord-Brabant bekend een schuld van anderhalf miljoen euro te hebben overgenomen van de jachthaven.

De geplande executieveiling van de jachthaven gaat niet door. De mensen die er verblijven moeten op termijn een ander onderkomen zoeken. "We willen van Hermenzeil weer een veilige plek maken", aldus burgemeester Willemijn van Hees van Geertruidenberg.