De Groningse vrouw die een week geleden werd aangehouden vanwege betrokkenheid bij de moord op Steenwijkse Halil Erol in 2010, is vrijgelaten.

De politie verdenkt de 39-jarige vrouw van het wegmaken van het lijk en/of het beschikbaar stellen van haar woning, maar die feiten zijn inmiddels verjaard. Justitie ziet dus geen reden haar langer vast te houden. Het lichaam van Erol is in die woning aan de Doornbosheerd in stukken gesneden, vermoedt de politie.

Een man zat in 2014 enige tijd vast voor betrokkenheid van de dood van Erol, maar werd weer vrijgelaten. Het onderzoek is daarna vastgelopen, maar werd weer hervat nadat er bij de politie nieuwe informatie was aangeleverd. Daarop kon de vrouw uit Groningen worden aangehouden.

Erol (34) werd begin 2010 als vermist opgegeven. Zijn auto werd een maand later zonder kentekenplaten brandend aangetroffen in het Groningse Haren. In datzelfde jaar werden zijn armen en benen in Steenwijk aangetroffen. In 2013 werden op meerdere plekken in Nederland nog meer lichaamsdelen van hem gevonden.

In 2010 is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot de oplossing leidt. De beloning is nog steeds beschikbaar.