​Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft nog niet kunnen achterhalen hoe de 14-jarige Savannah uit Bunschoten om het leven is gekomen. Dit meldt RTL Nieuws donderdag op basis van het onderzoeksrapport.

Een 17-jarige jongen uit Den Bosch wordt verdacht van moord op Savannah, wiens lichaam op 4 juni werd aangetroffen op een industrieterrein bij Bunschoten. Het onderzoekrapport zou concluderen dat zowel een natuurlijke als onnatuurlijke dood mogelijk is. 

Volgens RTL Nieuws hebben meerdere onderzoeken geen uitsluitsel over de doodsoorzaak opgeleverd. Momenteel wil en kan het Openbaar Ministerie (OM) niet op reageren op de inhoudelijke berichtgeving over het rapport.

Het OM laat alleen weten te betreuren dat RTL Nieuws met de berichten "onrust veroorzaakt die niet in het belang van het onderzoek is". 

Water

Doordat het lichaam van Savannah dagenlang in het water heeft gelegen, zijn sporen van verwurging, verstikking of geweld lastig vast te stellen. Voor onderzoekers is het dus moeilijk te achterhalen hoe het meisje is omgekomen, aldus RTL Nieuws.

De stand van het onderzoek wordt vrijdag besproken tijdens een regiezittingDe verdachte zal in eerste instantie volgens het jeugdstrafrecht worden berecht, maar de kinderrechter kan besluiten alsnog het strafrecht voor volwassenen toe te passen. De zaak vindt plaats achter gesloten deuren.