Automobilisten in de buurt van Utrecht hebben donderdag tijdens de avondspits te maken gehad met flinke vertragingen. Op de A2 richting Utrecht gebeurde aan het eind van de middag een ongeluk met een motorrijder, op de A12 richting Den Haag gingen enige tijd vier rijstroken dicht na een ongeluk tussen een auto en vrachtwagen.

Het ongeluk op de A12 gebeurde ter hoogte van De Meern. Het verkeer stond vanaf Odijk vast. Weggebruikers moesten tot laat in de avondspits rekening houden met een vertraging van vijftig minuten, hoewel de weg aan het begin van de avond werd vrijgegeven.

Het ongeluk met de motorrijder op de A2 gebeurde donderdagmiddag ter hoogte van Maarssen, er moest een traumahelikopter aan te pas komen. Na politie-onderzoek gingen om 17.00 uur alle rijstroken op de A2 weer open. Desondanks stond rond 18.30 uur nog 4 kilometer file tussen het knooppunt Holendrecht en Vinkeveen.

Vanwege de situatie op de A2 liep het verkeer ook vast op de A9 bij Amstelveen en Diemen en op de A1 en A27 richting Hilversum en Utrecht. Ook op de A4 ontstonden flinke files door twee ongelukken ter hoogte van Hoofddorp en knooppunt Burgerveen.

Urenlange vertraging door ongeluk op A2
37
Urenlange vertraging door ongeluk op A2

Bekijk de actuele situatie op de weg