De politie is in Winterswijk een zoekactie begonnen naar het wapen waarmee vorige maand een 58-jarige man uit die plaats is mishandeld. De man overleed aan zijn verwondingen. 

Agenten, duikers en de landmacht zoeken in de omgeving van de Wooldseweg naar het wapen en zijn ook nog op zoek naar de auto, een blauwe Volkswagen Golf, van de verdachte.

Het slachtoffer kreeg op 29 oktober een klap op zijn hoofd van een bestuurder na een aanrijding. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen.

De politie denkt dat de verdachte na het ongeluk via de Wooldseweg naar Duitsland is gereden. De verdachte, een 36-jarige Duitser, is daar eerder deze maand aangehouden bij een controle aan de grens van Oostenrijk en Duitsland.

Willekeurig

Het slachtoffer liep op 29 oktober op de Verlengde Morsestraat in Winterswijk toen een auto op hem af kwam rijden. De bestuurder daarvan stapte uit, sloeg de man, stapte in en ging er vandoor. Bij zijn arrestatie zat de verdachte als passagier in een auto met Italiaans kenteken.

De politie heeft nog geen motief naar buiten gebracht, maar zegt wel dat er geen aanwijzingen zijn dat het "om een willekeurig slachtoffer gaat".