Bij een schietpartij aan de Kattenburgerkade in het centrum van Amsterdam is in de nacht van woensdag op donderdag een 19-jarige man omgekomen. Drie mannen van achttien en negentien zijn gewond geraakt. Dat meldt de politie in Amsterdam.

De schietpartij lijkt geen gerichte actie te zijn. De politie houdt meer rekening met een ruzie die aan het schieten vooraf is gegaan, aldus een woordvoerder.

Om 0.50 uur kwam bij de politie een melding binnen van een schietpartij. Een getuige heeft de politie verteld dat één man op straat het vuur opende op een groep van vier of vijf mannen.

Het dodelijke slachtoffer overleed ter plaatse. De drie gewonden waren aanspreekbaar en zijn met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Alle slachtoffers komen uit Amsterdam.

Volgens getuigen werd het viertal door een man beschoten toen ze op de Kattenburgerkade in het centrum van de stad stonden. Naar de schutter wordt nog gezocht.

De politie doet geen uitspraken over het onderzoek of over de identiteit van een mogelijke verdachte. Mogelijk gaat het om een liquidatie. Er is tot dusver niemand aangehouden.