A29 woensdag nog deels dicht na fataal ongeluk met twee vrachtwagens

Automobilisten die via de A29 willen woensdagochtend moeten nog rekening houden met vertraging of moeten omrijden. De weg van Bergen op Zoom richting Rotterdam is bij Willemstad nog steeds deels dicht na een ongeval dinsdagmiddag waarbij twee vrachtwagens met elkaar botsten.

De verwachting was dat rond 06.00 uur een rijstrook vrij zou worden gegeven, maar dat was niet het geval. Even na 7.30 uur ging er weer een rijstrook open.

De tweede rijstrook blijft nog de hele dag dicht, liet Rijkswaterstaat weten. Na de avondspits wordt een deel van de weg opnieuw geasfalteerd, waardoor de A29 weer compleet dicht gaat bij knooppunt Hellegatsplein.

Kalk

Dinsdagmiddag botsten bij knooppunt Hellegatsplein twee vrachtwagens op elkaar. Een vrachtwagenchauffeur kwam om. Het slachtoffer bestuurde een vrachtwagen, geladen met ongebluste kalk. De wagen met kalk vloog bij het ongeval in brand en een deel van de lading kwam op het wegdek terecht. Het vuur was snel onder controle.

De wegafsluiting leverde woensdag tijdens de ochtendspits verkeershinder op. Verkeer richting Rotterdam werd aangeraden om te rijden via de A59, A17 en A16, maar mensen die die weg kozen kwamen vast te staan. 

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie.

Lees meer over:
A29
Tip de redactie