Het Openbaar Ministerie (OM) eist negen en vier jaar cel tegen de Poolse man en vrouw die ervan worden verdacht Wilco Viets te hebben neergestoken. Het slachtoffer, een van de vrijgesproken mannen in de Puttense moordzaak, raakte zwaargewond.

De man (25) en vrouw (19) stonden in juni langs de kant van de weg te zwaaien, ze waren beiden onder invloed van drugs en alcohol. Viets zat met zijn dochter in de auto toen hij stopte om hulp te bieden. Hij werd vervolgens zonder aanleiding vele malen met een mes gestoken. Zijn dochter sloeg op de vlucht.

De Poolse man wordt poging tot doodslag op zowel vader als dochter verweten. Volgens deskundigen was de man niet helemaal toerekeningsvatbaar en zou hij destijds in een psychose hebben verkeerd. De officier van justitie houdt hier rekening mee maar houdt de man wel verantwoordelijk voor zijn drank- en drugsgebruik.

Tegen de vrouw wordt vier jaar cel geëist voor medeplichtigheid aan poging tot doodslag. De uitspraak is op 30 november in de rechtbank in Zutphen.

Het incident staat los van de Puttense moordzaak. Viets zat een celstraf uit voor de moord op stewardess Christel Ambrosius in 1994 in Putten. Pas na jaren bleek hij onterecht veroordeeld te zijn.