In verschillende etenswaren bij een filiaal van supermarkt Vomar in Zaandam zijn spelden gestopt, waarschuwen het bedrijf en de NVWA dinsdag. De politie heeft drie verdachten aangehouden.

Het gaat om 17-jarige jongen, een 16-jarig meisje en een 30-jarige vrouw uit alle drie uit Zaandam. Het 16-jarige meisje uit Zaandam zit nog vast, de anderen zijn vrij maar worden nog wel verdacht.

Consumenten worden opgeroepen de betreffende producten niet te eten en terug te brengen naar de winkel.

Het gaat om dertien producten, waaronder verpakte witlof, mini komkommers, magere runderlappen, scharrelkipschnitzel, Dr. Oetker Mix voor cupcakes, Fruitella Zomerfruit en een pakket groentesoep. De complete lijst is te zien op de website van de supermarkt.

De producten zijn inmiddels uit de schappen gehaald. ''We hebben direct aangifte gedaan bij de politie en zij zijn in overleg met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een onderzoek gestart'', aldus Vomar. Het gaat om het filiaal Rozenhof aan de Czaar Peterstraat in Zaandam.

Volgens Vomar is het filiaal aan de hand van de camerabeelden volledig gecontroleerd. ''Het blijkt om vandalisme te gaan en wij hebben de getroffen producten verwijderd.''