De brandweer is maandag de hele dag bezig geweest met de brand op een bedrijventerrein aan de Nijverheidsweg in het Zeeuwse Sint-Maartensdijk. Daar woedde al sinds de ochtend een uitslaande brand. Pas aan het eind van de middag was de brand onder controle.

De hulpdiensten moesten een stuk van het bedrijf Lion Foods, producent van gebakken uien, slopen om goed te kunnen blussen. Rond 16.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Lang werd gedacht dat een olietank met palmolie vlam had gevat, maar volgens de veiligheidsregio stond niet de tank in brand, maar het gedeelte er omheen. Twee brandweerwagens, een schuimblusvoertuig en een hoogwerker zijn de komende uren nog bezig met nablussen.

Door de brand is asbest vrijgekomen, maar alleen op het terrein van het bedrijf. 

Bewoners

Er was veel rookontwikkeling, mede door de harde wind. De rook trok over het bedrijventerrein. Drie kinderen zijn nagekeken omdat zij rook hadden ingeademd. Enkele bewoners werden tijdelijk opgevangen in het dorpshuis, maar mochten rond 16.00 uur weer naar hun woningen terugkeren. 

Bij de brand zijn ook enkele gasflessen ontploft die in het bedrijfspand stonden. Het terrein was lange tijd afgesloten en bedrijven waren niet allemaal bereikbaar. De brand heeft ook een elektrische storing veroorzaakt op het industrieterrein.