De A16 van Breda naar Rotterdam is maandag een groot gedeelte van de dag afgesloten geweest voor het verkeer. Maadagochtend gebeurde er een ernstig ongeval waarbij één persoon om het leven is gekomen. In totaal raakten negen auto's en twee vrachtwagens met elkaar in botsing.

Volgens Rijkswaterstaat is er door het ongeluk schade aan het wegdek ontstaan. De weg kon pas omstreeks 14.00 uur weer worden vrijgegeven. 

Indien mogelijk werd aangeraden om een reis naar Rotterdam uit te stellen. De Rotterdamse politie adviseerde weggebruikers die al onderweg waren om een alternatieve route te zoeken.

Bij het ongeluk reed een vrachtwagen op een andere vrachtwagen die met pech aan de kant stond. Een van de chauffeurs kwam volgens de politie knel te zitten. Hij is bevrijd en gewond naar het ziekenhuis gebracht. Onduidelijk is of de chauffeur ook het dodelijke slachtoffer is.

Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is inmiddels afgerond.

Gorinchem

Er gebeurde ook nog een ongeluk op de A15 van Rotterdam naar Gorinchem. Rond de havenstad stond het verkeer daar ook vast, dit zorgde voor een drukke ochtendspits.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie