Een verdachte die vorige week woensdag vlak na de dodelijke schietpartij in het Limburgse Blerick werd aangehouden, blijkt niet betrokken te zijn geweest bij de schietpartij. Het Openbaar Ministerie (OM) laat de man echter niet vrij omdat hij van een ander misdrijf verdacht wordt.

De 21-jarige man uit Tegelen werd vlak na het doodschieten van de 22-jarige Ömer Köksal aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de fatale schietpartij.

Na blijkt dat de man geen rol heeft gespeeld bij de liquidatie. "Uit de verhoren en nader onderzoek is gebleken dat hij niet de schutter is", aldus het OM in een verklaring dinsdagavond. "Ten tijde van de schietpartij was hij niet op de plaats waar de schoten vielen." Volgens het OM zou de verdachte ook vooraf niet hebben geweten dat de schietpartij zou gaan plaatsvinden.

Onderzoek

De man uit Tegelen blijft wel vastzitten wegens betrokkenheid bij een overval die los staat van deze zaak. De politie zoekt nog naar twee andere mogelijke betrokkenen bij de dodelijke schietpartij. De politie weet wie ze zijn en er is een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Zaterdag werd al een andere verdachte vrijgelaten.

Na de moord op Köksal ontstond commotie omdat veel jongeren de straat opgingen. De mobiele eenheid moest de orde herstellen.