De provincie Noord-Brabant heeft een schuld van 1,5 miljoen euro overgenomen van een failliet verklaarde jachthaven in Raamsdonk, om te voorkomen dat het bedrijf in handen van criminelen valt. 

Volgens een provinciewoordvoerder waren er stevige aanwijzingen dat malafide ondernemers hun slag wilden slaan op een executieveiling. De veiling is voorlopig uitgesteld.

Jachthaven Hermenzeil werd vorig jaar failliet verklaard vanwege een grote belastingschuld. De jachthaven met camping, café en botenhandel had geen beste naam. Twee jaar geleden was er nog een grote inval van de politie.

Verkoop

De provincie Noord-Brabant wordt geen eigenaar van de jachthaven maar laat wel de verkoopvoorwaarden aanscherpen om criminelen buitenspel te zetten, kondigde de provincie maandag aan. Met de investering hoopt men te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.

De provincie denkt een deel van het bedrag terug te kunnen verdienen door verkoop van de jachthaven maar volgens een woordvoerder is de exacte opbrengst niet te voorspellen.