De vloerconstructie van Leerpark Presikhaaf, een school voor vmbo en mbo in Arnhem, is veilig. De school aan de IJssellaan gaat maandag weer open, aldus de directie.

Het gebouw werd anderhalve week geleden gesloten, nadat bleek dat de school eenzelfde vloerconstructie heeft als de parkeergarage bij Eindhoven Airport, die eerder dit jaar instortte.

Het ingeschakelde onderzoeksbureau heeft volgens de schooldirectie wel een "verbeterpunt" ontdekt in een van de drie gymzalen. Het duurt een paar weken om dat te herstellen. Tot die tijd blijft de gymzaal nog dicht.

Eindhoven Airport

Nadat de garage bij Eindhoven Airport in mei deels was ingestort, werd ook op andere plekken in Nederland de veiligheid van betonnen vloeren onderzocht. Zo sloot de Erasmus Universiteit Rotterdam vorige week uit voorzorg het Polak-gebouw.

In Nederland staan mogelijk honderd tot honderdvijftig gebouwen met vloeren zoals die in de ingestorte parkeergarage zijn gebruikt. Branchevereniging VN Constructeurs komt tot die ruwe schatting na een inventarisatie onder grotere leden en na eigen berekeningen.