Het huis en de schuur in het Noord-Brabantse Kaatsheuvel waar twee mannen vrijdagmiddag overleden omdat ze de giftige dampen van een drugslab hadden ingeademd, gaan voor drie maanden op slot.

 

Burgemeester Wim Luijendijk van de gemeente Loon op Zand heeft dat zaterdag besloten en bekendgemaakt. Volgens hem is door het drugslab de buurt in gevaar gebracht.

In de schuur van het huis was een amfetaminelab ingericht. De twee mannen van 48 jaar uit Kaatsheuvel kwamen om het leven omdat ze koolmonoxide hadden ingeademd. Een van de overledenen is de eigenaar van het huis, vertelde zijn advocaat Mark Nillesen zaterdag.

De 21-jarige bewoner van het hoekhuis aan het Prins Mauritsplein en een vrouw werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Uit voorzorg werden zes huizen in de buurt ontruimd. De man is na ontslag uit het ziekenhuis aangehouden.

Gevangenis

De 48-jarige huiseigenaar was sinds augustus voorwaardelijk vrij uit de gevangenis na een veroordeling wegens poging tot doodslag op de nieuwe partner van zijn ex. In het verleden is hij ook gestraft voor drugsfeiten maar volgens Nillesen was hij niet bedreven in drugsproductie.

De politie wil niets kwijt over de identiteit van de betrokkenen en hun relatie. Buurtbewoners zeggen dat de 48-jarige eigenaar en 21-jarige bewoner familie van elkaar zijn. Het zou om vader en zoon gaan.

Ook zaterdag heeft de recherche onderzoek gedaan rond de woning. De drug amfetamine wordt ook wel speed genoemd.