Twee mannen zijn vrijdagmiddag om het leven gekomen in de achtertuin van een huis in het Noord-Brabantse Kaatsheuvel. Twee andere mannen moesten naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen. In een garage in de tuin was een amfetamine-laboratorium ingericht. 

Drugsspecialisten hebben onderzoek gedaan en de brandweer heeft metingen verricht rond het pand.

De politie was op het huis afgekomen nadat het een melding kreeg over een reanimatie van twee personen. Omdat dit vragen opriep, ging de politie kijken en ontstond het vermoeden dat een drugslab mogelijk een rol speelde.

Een deel van de wijk werd afgezet en vanwege mogelijk ontploffingsgevaar werden zes woningen ontruimd. Rond 22.00 uur konden de bewoners terug naar hun huizen.

In het hoekhuis aan het Prins Mauritsplein, waar het drugslab in de garage werd ontmanteld, wonen volgens buurtbewoners een vader en zijn meerderjarige zoon. Of zij gewond zijn of overleden, kon een woordvoerder niet zeggen. Elders in de wijk heeft de politie een woning doorzocht.

Volgens de veiligheidsregio Midden-West-Brabant zijn er veel hulpdiensten aanwezig. Ook komt de Landelijke Faciliteit Ondersteuning van de forensische opsporing ter plaatse. Zij zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van drugslaboratoria.