Het Openbaar Ministerie heeft vorige maand zes aanhoudingen verricht in een onderzoek naar internationale handel in cocaïne. Aanleiding was de vondst van 500 kilo cocaïne in een kermisattractie in april van dit jaar in de haven van Rotterdam.

Het gaat om vijf mannen en een vrouw, waarvan er nog vier vastzitten, in de leeftijd variërend van 35 jaar tot 59 jaar. De groep wordt verdacht van voorbereidingshandelingen gericht op de invoer van cocaïne, handel in en bezit van cocaïne, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. 

De politie deed in september en oktober op twaalf locaties invallen in de regio’s Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam en op Curaçao. Bij de politieactie werd beslag gelegd op 13 kilo cocaïne, ruim 1,1 miljoen euro, zes vuurwapens inclusief munitie en zeven personenauto's.

De politie kwam de groep op het spoor nadat er in de holle armen van een zogenoemde slingshot, een bal die met elastieken de lucht wordt ingeschoten, 500 kilo cocaïne was gevonden. De kermisattractie was per boot vanaf Curaçao naar Nederland verscheept.

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.