Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag bij de rechtbank in Den Bosch 22 jaar cel geëist tegen Eindhovenaar Patrick V., die in april 2015 Tommie van der Burg (31) uit Best zou hebben doodgeschoten.
 

Van der Burg werd op 13 april 2015 vermoord bij het Van der Valk Hotel in Eindhoven, waar hij destijds woonde. Hij werd opgewacht en van dichtbij neergeschoten toen hij met de auto bij de slagboom arriveerde. V. (45) zou Van der Burg een jaar eerder al bijna dood hebben geslagen met een ijzeren staaf.

Tegen medeverdachte Monique G. (39) werd donderdag negen jaar cel geëist vanwege medeplichtigheid. G. zou de schutter vlak voor de moord hebben getipt dat het slachtoffer was weggereden bij een café in Eindhoven.

Drugshandel

Van der Burg werd vlak voor zijn dood nog verdacht van betrokkenheid bij xtc-handel. Er werd daarom aanvankelijk gedacht aan een afrekening in het criminele milieu. Dat is echter nooit gebleken. Wel leken hij en V. al lange tijd een crimineel conflict te hebben gehad. Ook hadden beide verdachten in het verleden een relatie met G.

Het bewijs bestaat onder meer uit gegevens van gebruikte telefoons en kentekenregistraties door camera's op de weg. Ook is in de woning van G. afgeluisterd, en zat er op gevonden hulzen DNA van V.

Beide verdachten ontkennen betrokkenheid in de zaak. De uitspraak staat op 5 december gepland.