De vrouw die verdacht wordt van een dodelijke steekpartij in Middelburg, heeft vooraf 112 gebeld om haar daad aan te kondigen. De verdachte woonde samen met het slachtoffer op een beschermd wonen-locatie van GGZ-instelling Emergis. 

Ondanks dat medewerkers zich naar de man toesnelden, kwam de hulp te laat. Dat bevestigt de directeur van Emergis aan NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf.

De vrouw woonde met het slachtoffer aan het Hof van Sint Pieter in Middelburg. Op deze beschermd wonen-locatie wonen 22 mensen met een achtergrond van psychiatrische problemen. 

Het gaat om mensen die begeleid wonen, omdat zelfstandig wonen voor hen nog 'een brug te ver' is. Doel van het begeleid wonen is om de bewoners terug te laten keren naar de samenleving.

Onderzoek

Op de locatie is 24 uur per dag een begeleider aanwezig. Volgens een woordvoerder van Emergis wordt het incident eerst onderzocht voordat er eventuele extra veiligheidsmaatregelen worden gedaan.

Bewoners en medewerkers van Sint-Pieter zijn aangedaan door het fatale steekincident, maar voelen zich volgens de woordvoerder niet minder veilig op de beschermd-wonen locatie.

De verdachte van de steekpartij zit momenteel vast in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Over de toedracht van de steekpartij is nog niets bekend.