Tijdens een grote politieactie bij het clubhuis van de Hells Angels in Harlingen zijn twee mannen aangehouden voor het beledigen van de politie. Onder hen was de 'sergeant-at-arms' van het Harlingse chapter, dat is degene die orde houdt binnen de motorclub.

Aanleiding voor de politiecontrole was een feest op het clubhuis ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Harlingse chapter Northcoast, waar honderden leden uit binnen- en buitenland op af waren gekomen. 

Op de toegangsweg tot het industrieterrein Oostpoort, waar het clubhuis zit, werden ze allemaal gecontroleerd op onder meer wapenbezit en openstaande celstraffen of boetes. Er werd een nog onbekend bedrag aan openstaande belastingschulden geïnd. De politie zegt ook veel informatie te hebben kunnen vergaren over Hells Angels uit Nederland en uit het buitenland.

De actie begon in de middag en duurde een groot deel van de avond. Er deden tientallen politieagenten, marechaussees en mensen van de Belastingdienst mee. Ook waren er politieagenten bij uit andere landen, waaronder Duitsland.