Een gebouw in Vlissingen is zaterdagmiddag uit voorzorg gesloten omdat in een deel van het gebouw de vloerconstructie hetzelfde is als in de ingestorte parkeergarage in Eindhoven.

 

In het cirkelvormige pand De Combinatie, eigendom van woningcorporatie l’escaut, zitten meerdere instellingen, waaronder een kinderopvang, een zorgloket voor de regio Walcheren en de GGD. De organisaties verhuizen tijdelijk, laat de gemeente weten.

Bij de kinderopvang gaat het om zestig tot zeventig kinderen van een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf, die ook elders worden ondergebracht.

Naar de constructie komt nader onderzoek. Hoe lang het pand dicht blijft, is nog onbekend. Volgens de gemeente is er geen acuut gevaar. Een aangrenzend cirkelvormig pand, waarin appartementen en een school zitten, heeft een andere bouwmethode en blijft open.

Onveilig

In ons land zijn al meer gebouwen als mogelijk onveilig aangemerkt. Die staan onder meer in Rotterdam, Zwolle, Hoeven, Krimpen aan den IJssel, Alkmaar en Sas van Gent.

Eind mei stortte de parkeergarage van Eindhoven Airport in. Uit onderzoek bleek dat sprake was van een constructiefout in de vloer. In Nederland staan mogelijk honderd tot 150 gebouwen met zulke vloeren, meldde Branchevereniging VN Constructeurs deze week.