De school Leerpark Presikhaaf in Arnhem blijft zeker tot woensdag gesloten. In het gebouw is voor de vloeren dezelfde constructiewijze toegepast als in de parkeergarage in Eindhoven, die tijdens de bouw gedeeltelijk instortte, meldt de school voor vmbo en mbo op de website.

Het besluit om het gebouw aan de IJssellaan per direct uit voorzorg dicht te houden, is genomen na overleg tussen de gemeente en de Christelijke Onderwijs Groep (COG).

''Wij zijn genoodzaakt om deze vervelende beslissing te nemen, maar we willen dat de leerlingen, studenten en medewerkers van Leerpark Presikhaaf geen enkel risico lopen.”

De gemeente Arnhem en Christelijke Onderwijs Groep (COG) hebben een verkenning laten uitvoeren naar de constructie van het pand. "De resultaten van dit voorlopige onderzoek, uitgevoerd door de Omgevingsdienst Regio Arnhem, geven aanleiding om op korte termijn een nader onderzoek te laten uitvoeren", aldus de school op de website.

De resultaten van het onderzoek worden volgende week verwacht. 

Eindhoven Airport

Nadat de garage bij Eindhoven Airport in mei deels was ingestort, werd ook op andere plekken in Nederland de veiligheid van betonnen vloeren onderzocht. Zo sloot de Erasmus Universiteit Rotterdam vorige week uit voorzorg het Polak-gebouw.

In Nederland staan mogelijk honderd tot honderdvijftig gebouwen met vloeren zoals die in de ingestorte parkeergarage zijn gebruikt. Branchevereniging VN Constructeurs komt tot die ruwe schatting na een inventarisatie onder grotere leden en na eigen berekeningen.

 Polak-gebouw Erasmus Universiteit nog minimaal twee weken dicht
49
Polak-gebouw Erasmus Universiteit nog minimaal twee weken dicht