De drukke ochtendspits op Schiphol is vrijdag goed en gecontroleerd verlopen, aldus een woordvoerder van de luchthaven. Door de herfstvakantie zijn er extra veel reizigers.

In deze vakantieperiode reizen zo'n drie miljoen passagiers via Schiphol en vrijdag is een van de drukste dagen waarop de meeste mensen vertrekken. Schiphol heeft extra maatregelen genomen om de drukte in goede banen te leiden. 

Er is vrijdag extra personeel ingezet, waardoor bijvoorbeeld alle securitydoorgangen ruim zijn bemand. Ook staan er flexibele teams paraat die de luchthaven kan inzetten bij drukte en zijn elders in de terminal ook meer mensen aanwezig die reizigers wegwijs kunnen maken op de luchthaven en vragen kunnen beantwoorden.

Tijdens dit soort drukke tijden zet Schiphol ook kantoorpersoneel en een team van vrijwilligers in om te helpen tijdens piekmomenten.

De populairste vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie zijn Barcelona, Londen, Antalya, Malaga en Milaan. Schiphol verwacht dat zondag ook nog een drukke vertrekdag wordt en dat volgende week vrijdag de meeste mensen terugkeren.