De politie heeft een vierde verdachte opgepakt die mogelijk betrokken is bij de verijdelde bevrijdingspoging van Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond. De man is vorige week donderdag aangehouden. 

De man is, samen met de drie andere verdachten, inmiddels voorgeleid en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) aan NU.nl. 

Meerdere personen uit de Amsterdamse onderwereld probeerden vorige week woensdag een helikopter te kapen, om daarmee topcrimineel A. bevrijden, die op dat moment vastzat in Roermond. Bij de politieactie werd een verdachte doodgeschoten en konden drie mannen direct gearresteerd worden.

Een dag na de mislukte bevrijdingspoging werd de vierde verdachte aangehouden. Het OM kan geen mededelingen doen over zijn identiteit of woonplaats, omdat hij in beperkingen zit. Een aantal verdachten is nog steeds op vrije voeten. 

Volgende week moeten de mannen voor de raadkamer verschijnen, waarna besloten zal worden of ze nog langer vast moeten blijven zitten. 

Vught

 A. is vorige week overgeplaatst van de gevangenis van Roermond naar de zwaarbewaakte Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. 

De crimineel wordt gezien als kopstuk uit de Amsterdamse onderwereld. A. was doelwit van de wildwestschietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam eind 2012. Hij zit in Roermond een straf van twaalf jaar uit voor het aansturen van een liquidatie in Antwerpen in 2012.