De moeder van het meisje (8) dat op 8 juni 2015 overleed na een val van een flat in Hoogeveen is alsnog aangehouden op verdenking van moord dan wel doodslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekend gemaakt. 

De officier van justitie zegt tot vervolging over te gaan op basis van nieuwe aanwijzingen "waaronder een nieuw forensisch rapport", aldus het OM. "De verdachte zal de komende dagen worden gehoord."

Het OM besloot in 2015 nog dat de zaak tegen de moeder moest worden geseponeerd omdat er geen concrete aanwijzingen waren dat de 37-jarige vrouw haar dochter bewust om het leven had gebracht. De vader van het meisje ging hier niet mee akkoord en stapte naar het gerechtshof.

Het Hof besloot in maart van dit jaar dat de moeder alsnog moest worden vervolgd. Uit het onderzoeksdossier bleek dat er geen andere redelijke verklaring voor de val van het meisje was dan een levensdelict. 

De vervolging werd daarop overgedragen aan een officier van justitie Landelijk Parket die namens het parket Noord-Nederland het onderzoek heeft uitgevoerd. De advocaat van de vader destijds, Liesbeth Poortman, had gezegd geen vertrouwen meer te hebben in het parket Noord-Nederland.